Hippo Reizen

Drenthe, Odoorn

0227 59160427 juli + 20 september

Odoorn, reisnr. 8 | 8 dagen vanaf € 615,--

Vertrekdata:

Zaterdag 27 juli 2019:

2-persoonskamer bad of douche en toilet: € 635,--

1-persoonskamer bad of douche en toilet: € 715,--

Vrijdag 20 september:

2-persoonskamer bad of douche en toilet: € 625,--

1-persoonskamer bad of douche en toilet: € 705,--

Evt. ophalen vanaf uw huisadres naar servicelijn-punt: € 40,-- p.p. extra

 

  Deel deze reis:

Odoorn, reisnr. 8 | 8 dagen vanaf € 615,--

Een leuke excursiereis naar Odoorn in Drenthe (is dus geen klaverjasreis). Een aardig plaatsje iets ten noorden van Emmen. De directe omgeving én de provincie Drenthe leent zich uitstekend voor het maken van leuke excursies langs mooie routes. Tijdens het excursieprograma krijgt u het Drentse leven in al zijn facetten te zien.

Daar gaan we dan!

Vertrek is aan het begin van de middag vanuit Noord-Holland. Na een kleine ophaal rijden we naar Odoorn, waar u ruim op tijd voor het diner zult aankomen. De start van een aangename week, met leuke excursies en op een aantal avonden biedt het hotel een extra activiteit aan, zoals een Drenthe film, een quiz óf een bingo en bowling óf een spelletjesavond, u zult zich dus echt niet vervelen. Bovendien kunt u deel nemen aan een leuke dorpswandeling met passende verhalen en leuke anekdotes. Bij familie Niessingh en medewerkers bent u in goede handen!

Terug naar huis...

Na een aangenaam verblijf van 7 nachten in hotel de Oringer Marke verlaten we na het ontbijt ons hotel en rijden naar Noord-Holland. Tussen 12.00 en 13.00 uur bent u weer in uw eigen woonplaats, en dus weer op tijd voor uw lunch thuis.

Hotel

Onze hotelkeuze:

Hotel-restaurant de Oringer Marke ligt midden in het dorp Odoorn en heeft 33 rookvrije hotelkamers en zin per lift bereikbaar.

Meer hotelinformatie: www.deoringermarke.nl

Kamers:

De kamers zijn voorzien van bad of douche en toilet, flatscreen televisie, kluisje en telefoon.

Faciliteiten:

Het hotel heeft een receptie, lift, Wifi, grote zaal, restaurant, brasserie, lounge, overdekt terras met heaters en een nieuw ingerichte serre en vuurtafels. 
Tegen betaling: een bowlingbaan en schoonheidssalon en sauna.

Excursies

Kerkje van Harkema

Het kerkje van Harkema is een kerkje die met de hand gebouwd is door, wijlen, veehouder Albert Harkema. Aanvankelijk wilde hij alleen een toren bouwen (voor de duiven). Vervolgens leek hem een kapelletje ook wel mooi, maar uiteindelijk besloot hij tot de bouw van de kerk. De bouw van de kerk duurde 13 jaar. De 12.000 benodigde stenen liet hij overkomen uit België. Later bouwde hij er ook nog een theehuis bij in de stijl van de kloosterkerk van Aduard, dit alles overigens zonder vergunningen en ook na een opgelegde bouwstop. Het kerkje werd echter een grote toeristische trekpleister met op den duur enkele tienduizenden dagrecreanten per jaar, waarop de gemeente Zuidhorn besloot Harkema in een nieuw bestemmingsplan meer mogelijkheden te geven en om de toegangsweg te verbreden. We worden rondgeleid door een gids en drinken hier koffie of thee.

Boswachter Erik Bloeming en de Veenexpress

Na ontvangst door de boswachter in Weiteveen worden we wegwijs gemaakt, via een mooie presentatie, over het hoogveengebied. Vervolgens genieten we van een rondleiding met de Veenexpress dwars door het Bargerveen met onderweg uitleg van de boswachter. Dit met een unieke, hypermoderne huifkar, een dubbeldekker met plaats voor ruim 60 personen. De wagen zakt middels luchtdruk naar beneden en is zodoende ook toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. We bezoeken tevens de grootste schaapskooi van Nederland met 1.000 schapen.

Zwerftocht met de touringcar en gids door het beekdal van de Drentsche Aa

Vandaag maken we een zwerftocht met de bus door het beekdal van de Drentse Aa. Het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa is een nationaal park waarin natuur en landschap maar ook de landbouw en leefbaarheid in de dorpen belangrijk zijn. We maken een korte stop bij Homanshof (nieuw) waar we de Drentse Aa in een prachtig perspectief zien.

Het landschap van orde en tucht

Welkom in de oudste Kolonie van Weldadigheid! Frederiksoord was in 1818 de plaats waar Johannes van den Bosch met carte blanche van Koning Willem I paupers uit de stedelijke gebieden nieuwe kansen bood. Een uniek verhaal, het begin van de verzorgingsstaat van nu. Een verhaal waarin de sporen nog steeds zichtbaar zijn in het landschap. Een prospect voor werelderfgoed van UNESCO.

Wat is inbegrepen:

 • Vervoer per touringcar op basis van Tourist Class.
 • Verzorging o.b.v. volpension vanaf diner op de 1e dag en ontbijt op de 8e dag.
 • Koffie en thee 's morgens rond 10 uur en koffie/thee 's avonds om circa 20.00 uur.
 • Avondprogramma.
 • Kamer met bad of douche/wc.
 • Genoemde excursies.
 • Entree kerkje van Harkema en entree Kolonie van weldadigheid.
 • Rit o.l.v. boswachter Bargerveen.\
 • Ril o.l.v. gids langs Drentse Aa.

  Evt. met toeslag bij te boeken: ophalen vanaf uw huisadres naar servicelijnpunt: € 40,-- p.p.

Reserveren

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk onze cookieverklaring en privacybeleid voor meer informatie.