Hippo Reizen

Nederland

0227 591604De leukste reizen voor een vriendelijke prijs

Brabant

Reis nr. 4 | 5 dagen vanaf € 345,-

In het zuiden van ons land vinden we provincie Noord-Brabant. Noord-Brabant biedt naast de spreekwoordelijke gezelligheid ook een grote variëteit aan streken, maar het kent ook een rijke geschiedenis en ongerepte natuur. We nemen u mee naar de streek net ten zuiden van de grote rivieren en aan de noordkant van Noord-Brabant, de streek rondom Made. De Made ontstond als een verzameling boerderijen op de stadsweide (die Meede) van de stad Geertruidenberg. In 1346 werd toestemming gegeven om huizen op deze weide te bouwen. Made werd pas in 1795 losgemaakt van Geertruidenberg, en werd enkele jaren later iets noordelijker gelegen vissersdorp Drimmelen samengevoegd tot één gemeente. In 1997, bij een gemeentelijke herindeling, werden de gemeentegrenzen weer gewijzigd. [...]

Meer informatie


Drenthe

Reis nr. 8 | 5 dagen vanaf € 339,-

De provincie Drenthe hebben we enige tijd overgeslagen, maar het is er zo mooi, dat het eigenlijk niet in ons programma mag ontbreken. Dit keer nemen u mee naar de omgeving van Witteveen, een klein plaatsje gelegen tussen Westerbork en Emmen. Drenthe is een rustige provincie met veel natuurschoon, het glooiende gebied met veel bos en heide, maar ook de uitgestrekte veengebieden, met daarin verscholen leuke plaatsen leent zich natuurlijk uitstekend voor het maken van excursies. Uiteraard wordt er 4x een klaverjasdrive georganiseerd zoals te doen gebruikelijk om leuke prijsjes.

Meer informatie


Gaasterland

Reis nr. 2 | 5 dagen vanaf € 350,-

Uiteraard naar Friesland met de bestemming Rijs in het Gaasterland, gelegen in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. De streek is, anders dan het veelal vlakke weidekarakter van Friesland, juist glooiend en bosrijk. Dit zijn in de ijstijd opgestuwde keileemruggen, overdekt met een laag zand. Vanwege de zandverstuivingen hier heeft Staatsbosbeheer het gebied rond 1900 beplant met bos. Het hoogste punt van Gaasterland, het Mirnser Klif, is 12,70 m. boven NAP ten zuidwesten van Oudemirdum, aan de rand van het Jolderenbos. In het glooiende en bosrijke Gaasterland vinden we onze standplaats Rijs.

Meer informatie


Gaasterland - Rijs

Reis nr. 6 | 5 dagen vanaf € 365,-

Wederom een leuke reis naar de bestemming Rijs in het Gaasterland, gelegen in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. De streek is, anders dan het veelal vlakke weidekarakter van Friesland, juist glooiend en bosrijk. Dit zijn in de ijstijd opgestuwde keileemruggen, overdekt met een laag zand. Vanwege de zandverstuivingen hier heeft Staatsbosbeheer het gebied rond 1900 beplant met bos. De hoogste punt van Gaasterland, het Mirnser Klif, is 12,70 meter boven NAP ten zuidwesten van Oudemirdum, aan de rand van het Jolderenbos. In het glooiende en bosrijke Gaasterland vinden we onze standplaats Rijs.

Meer informatie


Gelderland

Reis nr. 1 | 5 dagen vanaf € 365,-

Gelderland is een bijzonder grote provincie en heeft vele leuke plekken en plaatsen waar het leuk is. Als we achter Nijmegen kijken vinden we de Ooijpolder en vlak daar achter is Millingen gelegen, op zeer korte afstand vanaf de Nederlands-Duitse grens. Deze hogere ligging biedt enige bescherming tegen hoogwater. In Millingen wordt een bijzondere plaats ingenomen door de Heerbaan, de as die deel uitmaakt van een tracé van Leiden tot Keulen. Deze route stamt uit de Romeinse tijd en is ouder dan de huidige loop van de rivier. Het dorp heeft een middeleeuwse stratenpatroon. Gelegen aan de zuidkant van het stroomgebied van de Rijn is het een uitstekende plek om de omgeving te verkennen.

Meer informatie


Veluwe

Reis nr. 5 | 5 dagen vanaf € 380,-

De Veluwe is een overwegend beboste landstreek in de Nederlandse provincie Gelderland en een voormalig kwartier van het hertogdom Gelre, nu de provincie Gelderland. Dit gebied beslaat circa 1.000 km². Het is op het land gezien ons grootst aaneengesloten natuurgebied. Globaal gezien ligt de regio ingesloten tussen het IJsseldal, de Veluwerandmeren, de Nederrijn en de Gelderse Vallei. Centraal op de Veluwe vinden we Vierhouten, niet voor niets heet dit dorp Vierhouten omdat je naar elke windstreek door het bosrijke gebied rijdt. Een gebied met open heide, koele bossen, wuivende sparren en grillige eiken. Hier kunnen we alle kanten op om u wat moois te laten zien van deze omgeving.

Meer informatie


Zeeland

Reis nr. 7 | 5 dagen vanaf € 365,-

De provincie Zeeland is altijd een veelgevraagde bestemming vanuit Noord-Holland. Zeeland is een bijzonder waterrijke provincie met een grote geschiedenis. Na Amsterdam was immers Middelburg de belangrijkste stad van de VOC. De watersnoodramp van 1953 heeft Zeeland voorgoed doen veranderen. Enorme waterwerken zijn op gang gekomen om Zeeland veilig te maken, deze werken zijn wereldwijd bekend. De oude stadjes en verscholen dorpen zijn meer dan ooit toegankelijk. In Zuid Beveland verblijven we mooi centraal om een bezoek te brengen aan Walcheren, Schouwen Duiveland en natuurlijk Noord- en Zuid Beveland.

Meer informatie


Zuid-Limburg

Reis nr. 3 | 5 dagen vanaf € 395,-

Het Zuid-Limburgse landschap is een onvolprezen fraai gebied, dat het hele jaar door een intense warmte uitstraalt. Het heeft altijd iets zonnigs, weer of geen weer, waar de gastvrije mensen met Bourgondische inslag u op een fantastische manier inpalmen. Een gevoel, dat nog versterkt lijkt te worden door de vriendelijke 'zachte g', die het Limburgs dialect zo kenmerkt. Vanuit Valkenburg aan de Geul verkennen we de wijde omgeving.

Meer informatie

Andere bestemmingen

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk onze cookieverklaring en privacybeleid voor meer informatie.